Styrk dit spirituelle ståsted – i dit møde med naturen

Ved at genskabe kontakten til naturen i og omkring os, kan vi opnå en dybere kontakt til os selv. Det kræver, at vi skaber rum og ubundet tid i vores daglige liv. Tid til væren, i stilhed, i lytten, i åbenhed til det, der er.

I bund og grund er dette måske den største udfordring for det moderne menneske.

Ligesom med alle andre forandringer, kræver det både et bevidst valg og vedholdenhed at finde vejen hjem til sig selv igen.

Dybt i os alle bor visheden om altings forbundethed og når vi genetablerer denne kontakt, er der mulighed for at finde et nyt og sikkert ståsted i livet. Et ståsted med hjertet som vejleder i alle gøremål. Et ståsted der bringer tryghed, fred og dyb glæde. Det er gennem denne oplevelse af forbundethed, at vi finder en dybere forståelse af vores ansvar som medskabere af en bæredygtig fremtid for de kommende generationer.

En forståelse af, at ligesom naturen kan være healende for os, kan vi gennem vores hjertemøde med elementerne og bevarelse af naturen være i stand til at heale Jorden.

Igennem et halvt år vil vi sammen gennemleve forskellige brugbare veje, som hver især støtter os i processen til større forbundethed med naturen, med elementerne, med årsrytmen og ikke mindst med os selv.

Oprindeligt udvikler vi allerede under den embryonale fase og livmodertilstanden flere basale sanser, som vi alle bærer i os i vores dagligdag. Disse sanser vil vi stimulere gennem forskellige øvelser. Sanserne er knyttet til vores dybeste sandhedsvæsen og ved hjælp af disse kan vi finde ind til den urgamle kommunikation, hvor vi kan skabe kontakt til alle naturens væsener, underjordiske såvel som overjordiske. I naturen finder vi et særligt rum for at udvikle de evner, vi alle har adgang til i vores inderste væsen. Når vi er i naturen vil naturens væsener stimulere vores nervesystem til at slappe mere af. Det er en nødvendighed for lettere at kunne komme i den dybe kontakt. Dette kræver dog øvelse

“You didn’t come into this world. You came out of it, like a wave from the ocean. You are not a stranger here”

 – Alan Watts

Praktiske oplysninger

Vi mødes 6 x 2 dage på Boesvej 6, 8660 Skanderborg. Undervisningen finder sted i landskabet i og omkring vores skovjurt og ceremonisted på samme adresse. Max 18 deltagere.

Iben og Karsten er kursusledere

Undervisningsdage:

fre./lør.  d. 01. – 02. apr. 2022

fre./lør.  d. 06. – 07. maj.

tors./fre.  d. 02. – 03. juni

tors./fre./lør.  d. 30. juni – 02. juli

tors./fre.  d. 18. – 19. aug

fre./lør.  d. 16.- 17. sep.

Alle dage fra kl 9.00 – 17.00

Pris: 2.250 kr. pr. modul (2 dage) – i alt kr. 13.500 og er incl. forplejning.

Ved tilmelding før 01. februar 2022 – 12.800 kr .

Mulighed for betaling i 6 rater. Faktura bliver sendt senest 14 dage før hver kursusgang

Før din endelige tilmelding til forløbet, ønsker vi at have en samtale med dig.

Forplejning: Suppe, salat og brød til frokost samt frugt og snacks i pauserne, alt er gluten og mælkefrit.

Overnatning: Vi er gerne behjælpelig med at finde gode og billige overnatningsmuligheder

Book din plads – send mail til kontakt@jordenssang.dk

Modulsammensætning

1.modul: 1.-2.april

– Vi vil undersøge begrebet ”rewilding” og se på, hvordan vi kan genfinde os selv i denne proces. Finde tilbage til visheden om, at vi er ligeværdige med naturen omkring os, med skoven, mosserne, svampene, insekterne, vandløbet, havet, ørnen, ræven og stjernehimlen.

Til denne proces har vi brug for nye redskaber i vores bevidsthed. Disse vil vi udforske nærmere bl.a. gennem fordybelsesøvelser, intentionsarbejde og ændret bevidsthedstilstand.
Heldigvis er det altid muligt at skabe kontakt til allierede fæller, som er villige til at hjælpe og guide os på rejsen til en dybere naturkontakt. Dem vil vi også kalde ind i vores arbejde.

2.modul: 6.-7.maj

–  Planteriget er uendeligt stort og er sammen med insekterne grundlaget for eksistensen af alt liv på Jorden. I planteriget kan vi finde både vores mad og vores medicin. På dette modul, vil vi udforske disse områder nærmere.

–  Vi vil bede planterne om hjælp til at undersøge dybere planer af vores egen og naturens væsen. Vi vil bede planterne om at “åbne for den anden virkelighed”

3.modul: 2.-3.juni

– Alt naturligt liv er cyklisk og jo mere vi kan indrette vores liv efter denne vished, jo større vil muligheden være for at opnå et liv i balance, med fred, glæde og nærvær.
Vi vil fordybe os i årshjulet og de cykliske processer som foregår i naturen og i vores eget indre for således at udvikle et livsredskab, som kan bringe os nærmere til en overensstemmelse mellem at være “et med naturen”. Heri indgår også arbejdet med elementerne jord, vand, ild og luft.

4.modul: 30.juni – 2.juli

Natten mellem fredag og lørdag vil vi sidde i skoven hver for sig, en såkaldt udesidning fra solnedgang til solopgang, hvor vi arbejder med varsling i forhold til helt bestemte intentioner. Hele modulet vil være en forberedelse frem mod denne nat.
Vi vil lave vores egen rasle og i det hele taget kigge ind i hvilke redskaber, vi har i vores værktøjskasse til arbejdet med varslinger i naturen og ”den anden virkelighed”.

Modulet slutter lørdag morgen med fælles morgenmad.

5.modul: 18.-19.august

– Vi vil se på vores liv som en sammenhængende slægt med forfædre- og mødre, der har gået på livets stier før os. Vi vil have en særlig opmærksomhed og bevidsthed på vores efterkommere og det ansvar, der følger med de valg, vi foretager i livet med tanke på de næste 7 generationer.

At samles omkring fortællinger har vi mennesker gjort i alle tider. Fortællingerne kan bruges på utallige måder – opdragende, udviklende, opbyggende, underholdende for at nævne nogle af deres egenskaber. Vi vil dykke lidt ind i historiefortællingens forunderlige univers.

6.modul: 16.-17.september

– Som det afsluttende modul vil vi, i lyset af vores individuelle livshistorie, se på hvordan vi ud fra en respektfuld tilgang, kan forpligtige os til vores fortsatte vandring på Jorden.
Vi vil dykke ned i, hvordan ritualer og ceremonier kan hjælpe os med at skabe fokus, respekt og taknemmelighed for verden omkring os.

Endelig vil vi lave en afslutningsceremoni og en fejring af vores tid sammen.