Lyse Nætter er en begivenhed, der kalder ind til visionssøgning, dans, ildceremonier, workshops, trommerejser, vandringer, bevægelser og meditationer.
Lyse Nætter er en fejring af livets og naturens cyklus og særligt den tid i det ceremonielle årshjul, der ærer højsommerens kraft, saft og blomstring.
Vi møder os selv i den vidunderlige natur omkring Rødegaard og Mols Bjerge – i skovene, i bakkerne og ved havet – og vi samles altid igen omkring ilden til sang, dans, vidunderlig mad og hyggeligt samvær.
Gennem syv dage og seks nætter vækker vi essensen af livet i os og folder vores kreative kræfter ud – i fællesskab. På femtedagen inviterer vi til et helt døgns VISIONSSØGNING, hvor der indgår en udesidning – en vågenat – enten i skoven eller ved bålet.
Maden tilbereder vi sammen i hold. Og der vil være frivillige, der sørger for, at hele ugen forløber på bedste vis, så der er god tid til alt.
Mennesker og naturfolk har gennem årtusinder udført visionssøgninger og overgangsritualer med naturen som omdrejningspunkt. At gå ud i naturen alene – at overskride tærsklen mellem landsbyen og ‘det vilde’ derude – er at overgive sig til elementerne, til usikkerheden og til farerne og – ikke mindst – til både sin egen frygt og sin egen styrke, når de kendte og trygge rammer brydes ned, og vi stirrer lige lukt ind i den, vi er helt inde i den uendelige stilhed, der er i os selv.
Det er en stilhed, der kan opstå, når alt det, der ellers fylder vores normale liv og behov ud, forstummer. Det er også i den stilhed, vi kan møde den største visdom eller ‘vished’ i os selv, og hvor vi kan få indsigter og visioner, der kan guide os i vores liv, i vores søgen eller i at finde retning og mål.
En visionssøgning er en gammel ceremoniel praksis, der handler om at søge at blive et med naturen, med ånderne i naturen, med elementerne og med universet. Det er at søge ud på grænsen mellem liv og død, mellen den gængse verden og den åndelige – for der at søge råd og vejledning og få indsigter i, hvad der er ens virkelige ‘kald’ eller mål med livet.
En visionssøgning kan markere en overgang – en rite of passage – fra en tilstand til en anden. Blandt naturfolk kunne det være overgangene fra barn til voksen, fra voksen til ældre, fra kvinde til moder eller fra barn til jæger eller kriger.
I vores tid kan en visionssøgning handle om mange ting. Ofte har vi glemt, hvad det vil sige at ‘afklæde’ os det, vi normalt forbinder med os selv – vores identiteter, vores personligheder, vores titler, vores diagnoser, vores historier – for at søge ud på tærsklen og ud i ‘det vilde’.
Det kan være her, vi søger svar på de store spørgsmål i vores liv: Er jeg på rette vej? Hvad er meningen med det sted, jeg er lige nu? Hvor skal jeg hen? Hvad holder mig tilbage fra at leve det liv, jeg er kommet for at leve, og hvilken intention vil jeg leve mit liv med?
Det kan også være, at vi står ved en skillevej i vores liv, og at vi har brug for at søge indsigt og vejledning for at tage en stor beslutning.
En visionssøgning kan også være en måde at opleve os selv på uden alle de kulturelle ‘klæder’ og historier, vi er svøbt i – for på den måde at søge at ‘finde hjem’ i sig selv. Hvem er vi egentlig? Hvem er vi, når vi for en stund befrier os fra alle historierne uden filter og uden hverdagens komfort? Hvem er vi, når vi ser vores inderste frygt i øjnene og møder os selv lige der?
På Lyse Nætter inviterer vi til en hel uge, hvor vi arbejder med visionssøgning på forskellige måder. Vi har skabt et program, hvor vi søger ud i naturen – både sammen og hver for sig – og hvor vi i flere dage arbejder med intentioner og forberedende arbejde.
På femtedagen starter visionssøgningsdøgnet, hvor der er mulighed for udesidning enten i skoven eller ved bålet – alt efter ønske og behov.
Efter visionssøgningsdøgnet arbejder vi med integration og overgangen tilbage til vores symbolske ‘landsby’ – det liv og den verden, vi skal ud til på den anden side af overgangen. Og så fejrer vi selvfølgelig livet sammen!
Kl. 14-16 Indkvartering
Kl. 16 Samling, introduktion og velkomstceremoni
Kl. 17.30 Fuglsø strand – Vandring og havbad
Kl. 20 Middag ved bålet
Kl. 21 Trommer, dans og ofring til bålet
Kl. 8 Havbad/bevægelse/morgenvandring
Kl. 9 Morgenmad
Kl. 10.30 Introduktion till visionssøgning og bålceremoni
Kl. 11.30 Intentionsarbejde og meditation
Kl. 13 Frokost
Kl. 15 Vandring til Tinghulen i Mols Bjerge – Jordceremoni
Kl. 19 Middag ved bålet
Kl. 20 Trommer, sang og indslag
Kl. 8 Havbad/bevægelse/morgenvandring
Kl. 9 Morgenmad
Kl. 10.30 Forberedende workshops til visionssøgning og bålceremoni
Kl. 13 Frokost
Kl. 15 Vandring til Trehøje – Luftceremoni
Kl. 19 Middag ved bålet
Kl. 20 Trommerejse – intentioner for visionssøgning
Kl. 8 Havbad/bevægelse/
morgenvandring
Kl. 9 Morgenmad
Kl. 10.30 Forberedende workshops til visionssøgning og bålceremoni
Kl. 13 Frokost
Kl. 15 Vandring ved havet – Vandceremoni
Kl. 19 Middag ved bålet
Kl. 20 Trommerejse – intentioner for visionssøgning
Kl. 8 Havbad/bevægelse/
morgenvandring
Kl. 9 Morgenmad
Kl. 10.30 Forberedelse af visionssøgning – finde siddepladser i skoven
Kl. 13 Let måltid/faste
Kl. 14 Visionssøgningen åbnes – Ildceremoni ved bålet
Kl. 20 Udesidningsnatten starter i skoven
Kl. 5 Samling ved bålet – Suppe og te
Kl. 7 Visionssøgningsnatten afrundes ved bålet
Kl. 14 Frokost
Kl. 15 Integration og deling om visionssøgningen – i grupper
Kl. 17 Havbad – Fuglsø strand
Kl. 19 Middag
Kl. 20 Bål, trommedans, levende musik
Kl. 8 Havbad/bevægelse/
morgenvandring
Kl. 9 Morgenmad
Kl. 10 Fælles oprydning
Kl. 12 Frokost
Kl. 13 Afskedsceremoni
Mentor, underviser i holistisk medicin og spiritualitet. Karsten står for en del af de forberedende workshops til visionssøgningen og holder rum for den del af udesidningen, der foregår i skoven.
Mytefortæller, facilitator af cirkelarbejde, re-wilding og shaminisme. Iben står for forberedende workshops til visionssøgningen og tager fortællekunsten og det mytologiske med til Lyse Nætter. Hun er med til at holde rum for udesidningen i skoven.
Kropsterapeut, facilitator I overgangsritualer og meditativ dans. Marcela er firekeeper under visionssøgningen og sørger for, at dans og bevægelse er en essentiel del af Lyse Nætters program.
Madkunstner, ashtanga yogalærer og lydrejseguide. Michael står for at planlægge og sørge for, at maden på Lyse Nætter er nøje sammensat, så den understøtter arbejdet med visionssøgningen og samtidig stimulerer vores sanser og livskraft. Han bidrager også med sine trommer ved bålet.
Integral hypnoterapeut, breathwork facilitator og bevidsthedstræner. Cecilie står for forberedende workshops til visionssøgningen og guider arbejdet med intention og integration.
Fire keeper og facilitator af cirkelarbejde. Claus er en del af visionssøgningen ved bålet og holder rum for, at ilden er det samlende punkt på Lyse Nætter.
Alle deltagere bliver inddelt i grupper, der får et par enkle opgaver i løbet af ugen – som for eksempel at assistere køkkenteamet, tage en opvask, passe bålet eller stille morgenmad frem til alle. Der vil også være frivillige, der har et ekstra ansvar for, at programmet flyder frit og let.
Medbring evt. badetøj, vandresko, varmt tøj til visionssøgningsnatten og en yogamåtte, hvis du har brug for det.
Alle måltider er vegetariske og tilberedt af økologiske råvarer, fortrinsvis glutenfri, med masser af omsorg og kærlighed for vores krop.
Sommerugen er 100% alkohol – og stoffri.
Rødegaard ligger i Vistoft på Mols – lige ved porten til Nationalpark Mols Bjerge. Der er skove, istidslandskaber, strande og spektakulære naturvandringsmuligheder lige i baghaven.
Adressen er Karlshøjvej 5, 8420 Knebel.
Overnatning udenfor Rødegaard/person: 5995,-
Overnatning i eget telt/person: 5995,-
Overnatning i delt dobbeltværelse/person (eget badeværelse): 6995,-
Overnatning i enkeltværelse (delt badeværelse): 7995,-
Frivillige (overnatning i fælles rum eller telt): 3995,-*
Alle priser er inklusiv fuld forplejning og alle aktiviteter hele ugen.
Der er kun få enkeltværelser til rådighed, så hvis du har brug for det, er det en god ide at være ude i god tid.
Det er muligt at betale i 3 rater henover foråret.
Kontakt os i tilfælde af spørgsmål og særlige behov på kontakt@jordenssang.dk
Alt overskud fra Lyse Nætter går direkte til aktiviteter, der understøtter Jordens Sangs vision om at frikøbe Rødegaard og oprette en selvejende fond til gavn for kommende generationer. Hver en krone bringer os nærmere målet.
*Obs: Hvis du er frivillig, ankommer du enten 1-2 dage før eller bliver 1-2 dage efter. Der vil være 1-2 dage under opholdet, hvor du får medansvar for det praktiske program, og så vil der være dage, hvor du har helt fri til at deltage i aktiviteterne. Kontakt os, hvis du er interesseret i at være frivillig