ILDENS KRAFT

Midsommer-retreat for kvinder

Forbind dig med ildens kraft - den indre og bålets

21. - 23. juni 2024

Hvad er Ildens Kraft Retreat?

I dagene omkring sommersolhverv er lyset stærkt og langvarigt. Blomster, planter og træer står udfoldede i al deres pragt. Jorden deler gavmildt ud af sine urter og spiselige sager til både insekter, dyr og mennesker. Lyset fylder vores krop og sind og gør mange af os opløftede, glade og udadvendte. Sommerens varme blødgør og opløser det hårde og fastlåste.

Denne tid i årshjulet giver os mulighed for virkelig at mærke og forbinde os med ildens kraft, både indeni og omkring bålet.

Med invitationen til dette retreat ønsker vi netop dette: at samles omkring ilden. Samles til både legen, bevægelsen, fordybelsen, sanseligheden, skønheden, varmen, duften, stilheden, udtrykket, kraften, berøringen og meget mere.

Vi vil gå i lære hos ilden med åbenhed og respekt. Vi vil øve os i at tænde et ceremonielt bål med ildstål, åbne os for dette kraftfulde element og mærke, hvad det vækker i os.

Det meste af tiden vil vi være udendørs – omkring bålet, stillevandringer i Mols Bjerge, bevægelse og leg i græsset, bade i havet, spise vores måltider, synge, høre fortællinger. Vi vil styrke og fordybe vores kontakt til naturen omkring os, mærke vores forbundethed med alt levende og den dybere kontakt til os selv, som dette kan føre til.

Sammen vil vi skabe et intenst, dybt, varmt og kærligt rum, hvor vi hver især kan folde de kronblade af vores sjæls blomst ud, som er klar til det

Cirkel- og fællesdanse vil udgøre en vigtig del af vores samvær, idet vi minder os om den kollektive, iboende kreative kraft i vores kroppe. Dansen har evnen til at vække arketype-kræfter i vores liv og forhøje vores bevidsthed. Når vi samles i en fælles rytme, i synkron bevægelse, forsvinder tid og rum.

En rituel dans kalder os tilbage, hvor vi samles og udvider os, gentages i en kontinuerlig smuk bevægelse, der skaber liv og samhørighed.

Fødderne kender vejen, hofterne følger med, og hjertet pulserer i ren livsbekræftelse, idet vi er i gensidig forbindelse med hinanden. Kroppen fortæller sin livshistorie gennem udforskning af det sanselige, det cirkulære, den organiske livskraft. Vi danser om bålet med plads til vildskaben, sårbarheden og magien. Hvis du ikke danser din egen dans, hvem vil så danse den?

Dette er et retreat til dig, der længes efter at skabe dybe og stærke ritualer sammen med andre kvinder. Velkommen til fejring af sommersolhvervet på Rødegaard – tre dage og to nætter omkring livets bål.

Livmoderens Rite

En aften vil vi holde rum for en meget smuk og dyb ceremoni, et overgangsritual fra Andesbjergene, kaldet “Kisma Karpay”, “Rite of the Womb” eller på dansk “Livmoderens Rite”.

I Andesbjergene findes en slægt af kvinder, der frigør sig fra lidelse. Disse kvinder ønsker at minde alle kvinder om, at “livmoderen ikke er et sted til at opbevare frygt og smerte; livmoderen er skabt til at fostre og føde liv.” Naturen, der udtrykker det feminine princip i sin reneste kraft, minder os om denne enkle og vitale sandhed. Alt liv udspringer fra livmoderen, og med denne ceremoni vil vi ikke blot hele vores egen livmoder, men også vores mødre, søstre og døtre, samt vores allesammens Moder Jord.

Hjertelig velkommen til varme, sanselige, bløde og kraftfulde midsommerdage på Rødegaard – for kvinder.

Program

FREDAG

Kl. 14-15 Indkvartering

Kl. 15-16.30 Samling, introduktion og praktisk information

Kl. 16.30 Havbad

Kl. 18 Aftensmad ved bålet

Kl. 19.30 Sommersolhvervs-fejring og ild-ceremoni

LØRDAG

Kl. 8 Morgenmad ved bålet

Kl. 9 Intentionsarbejde gennem bevægelse

Kl. 12 – 14 Frokost og pause

Kl. 14 At tænde en ild – den indre og den ydre

Kl. 16 Stillevandring i Mols Bjerge

Kl. 18 Aftensmad ved bålet

Kl. 19.30 Rite of the womb

SØNDAG

Kl. 8 Morgenmad ved bålet

Kl. 9 Berøring og bevægelse

Kl. 11 Stillevandring til Fuglsø Strand

Kl. 12-15 Frokost, intentionsarbejde og sharing på stranden ved bålet

Kl. 15 Vandring hjemad

Kl. 16 Tak og farvel

Praktisk information

På værelserne er der sengetøj, sengelinned og håndklæder.

Da vi vil være udendørs en stor del af tiden, er det vigtigt, at du medbringer egnet overtøj og fodtøj, så du kan holde dig varm og tør. Vi har puder og uldtæpper, som vi kan bruge omkring bålet.

Kontakt os, hvis du har overfølsomheder over for særlige fødevarer, så vil køkkenet tage hensyn til det.

092fa695-f990-447c-b7d3-cc3ccc4fb210

Facilitatorer

Marcela Martins – Kropsterapeut og facilitator I overgangsritualer og meditativ dans. Det ceremonielle energiarbejde, hun står for, har rødder i den sydamerikanske shamanisme.

Iben Munk – Mytefortæller og facilitator af cirkelarbejde, rewilding og shamanisme. Tromme, sang og kreativitet flettes ofte ind i hendes arbejde.

Priser

Overnatning i dobbeltværelse 3995 kr. pr. person

Overnatning i enkeltværelse 4495 kr. pr. person

Sted

Jordens Sang på Rødegaard

Karlshøjvej 5

Vistoft, 8420 Knebel