PENGE OG KÆRLIGHED

Vil du gerne have pengene til at flyde i dit liv?

Weekendkursus v. Ole Bjerg – Ph.d. i sociologi, forfatter, partner i DeNyePenge og systemisk opstiller

16.-17. marts 2024

Penge spiller en central rolle i vores liv, hvad enten vi ser os selv som rige, fattige eller et sted derimellem. Penge skaber muligheder og begrænsninger i vores liv. Og vi bruger penge som målestok for værdien, vi tillægger ting og aktiviteter – ja, til og med os selv og andre mennesker.

I denne workshop bruger vi systemisk opstilling til at se på vores forhold til penge. Det er ikke et kursus i at handle guld, aktier eller bitcoin. I stedet arbejder vi med de indre blokeringer og forviklinger, der kan stå i vejen for, at vi hver især kan være frie i vores forhold til penge.

På engelsk betegner man nogle gange penge med ordet ‘currency’, hvilket kommer af ‘current’ Aller ‘strøm’. Når vi er frie i vores forhold til penge, kan vi netop opleve, at penge ‘strømmer’ eller ‘flyder’ let og uhindret i vores liv.

Hvorfor systemisk opstilling?

Systemisk opstilling er en metode udviklet af tyskeren Bert Hellinger. Den udspringer oprindeligt af arbejdet med mennesker som del af et familiesystem. Derfor taler man også ofte om familieopstilling.

Vores forhold til penge udspiller sig altid i et system, hvadenten det er vores familiesystem, vores arbejdsplads som system, en virksomhed som et system eller et helt andet system. Systemisk opstilling åbner således et rum, hvor vi i fællesskab kan se på ubevidste mønstre i vores forhold til penge.

Der er ofte en tæt forbindelse mellem familie og penge. Penge handler basalt set om at modtage og at give. Vi er alle sammen en del af en familie og et ‘familiesystem’, og det er i familien, vi lærer at modtage og at give. I familien modtager og giver vi kærlighed, og vores grundlæggende forhold til kærlighed afspejles ofte i vores omgang med penge. Når sådanne mønstre synliggøres i familieopstillingsrummet, åbner det op for muligheden for forandring og etablering af nye mønstre.

20240208_135716

Om Ole Bjerg

Jeg har altid undret mig over, hvad penge er for en størrelse. Jeg er uddannet sociolog og har tilbragt det meste af mit arbejdsliv som forsker og underviser. Det har givet mig rig mulighed for at dykke ned i alle mulige aspekter af emnet penge. En af mine allerførste bøger, For tæt på kapitalismen, handlede bl.a. om ludomani, og jeg undersøgte, hvordan penge i spil kan få så stærkt et tag i folk, at de kan ende med helt at ødelægge deres eget liv. Dernæst skrev jeg en bog om poker, der ikke kun handlede om ludomani men også den nydelse og det begær, der kan være forbundet med at lege med penge i spil. I kølvandet på finanskrisen i 2009 blev jeg interesseret i selve spørgsmålet om, hvor penge kommer fra. Det resulterede i en række bøger om pengeskabelse, banker, centralbanker, pengepolitik og pengereform, bl.a. Gode Penge (2013), Making Money (2014) og Parallax of Growth (2018). Jeg tog også initiativ til at stifte foreningen Gode Penge, hvor vi arbejdede med at oplyse folk om penge og økonomi.

I dag er jeg partner i DeNyePenge, hvor vi arbejder med at oplyse og inspirere mennesker til at tage skridtet ind i den nye tid, som er ved at udfolde sig lige foran næsen på os. Jeg er interesseret i, hvordan vi mennesker selv kan blive suveræne og frie i deres forhold til penge. Derfor glæder jeg mig til workshoppen på Rødegaard i marts.

Kurset er til dig der:

  • Ønsker at mærke mere overflod i dit forhold til penge. 

  • Har en virksomhed eller et job, hvor du gerne vil skabe forandring og måske endda opleve et bedre pengeflow.

  • Ønsker at erstatte bekymringer om penge med oplevelsen af den frihed og de muligheder, penge giver.

  • Har svært ved at give dig selv lov til at opleve overflod.

 

Uanset hvad dine drømme og længsler er i forhold til penge, kan du tage dem med på kurset, og vi kan i fællesskab arbejde på at åbne energien, der får pengene til at flyde mere frit i vores liv.

Igennem to dage laver vi systemiske opstillinger sammen, hvor alle deltagere både får mulighed for at se på deres egne personlige anliggender omkring penge, såvel som indgår som repræsentanter i andres opstillinger. Desuden vil der indgå meditations- og bevægelsesøvelser, hvor vi går ind i frisættelsen af de økonomiske forviklinger på dybere plan.

 

Praktisk information

Kurset foregår i solsalen på Rødegaard fra kl. 10-17 begge dage.

Der vil være mulighed for tilkøb af overnatning i enkelt- eller dobbeltværelser på Rødegaard – med adgang til tekøkken og køleskab og mulighed for at varme egen medbragt morgenmad og aftensmad.

Adresse: Karlshøjvej 5, Vistoft, 8420 Knebel

PRIS: 2600 kr. inklusiv frokost begge dage.